Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geometri ht 20 år 20

Skapad 2020-11-03 14:15 i Vikingaskolan Lunds för- och grundskolor
Arbeta med geometri så som att mäta och omvandla enheter. Kunna geometriska begrepp. Att räkna med omkrets.
Grundskola 5 Matematik

Bedömningen utgår ifrån kunskapskraven för årskurs 6, men har anpassats till årskurs 4.

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Problemlösning
Du kan lösa enkla problem på ett i huvudsak fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med viss anpassning till problemets karaktär.
Du kan lösa enkla problem på ett relativt väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med förhållandevis god anpassning till problemets karaktär.
Du kan lösa enkla problem på ett väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med god anpassning till problemets karaktär.
Matematiska begrepp
Du har grundläggande kunskaper om matematiska begrepp inom geometri och visar det genom att använda dem på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har goda kunskaper om matematiska begrepp inom geometri och visar det genom att använda dem på ett relativt väl fungerande sätt.
Du har mycket goda kunskaper om matematiska begrepp inom geometri och visar det genom att använda dem på ett väl fungerande sätt.
Matematiska metoder
Du kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att lösa enkla uppgifter inom geometri med tillfredställande resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga matematiska metoder med relativt god anpassning till sammanhanget för att lösa enkla uppgifter inom geometri med gott resultat.
Du kan välja och använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med god anpassning till sammanhanget för att lösa enkla uppgifter inom geometri med mycket gott resultat.
Redogöra för och samtala med hjälp av egna bilder
Du kan redogöra för tillvägagångsätt på ett i huvudsak fungerande sätt genom att rita bilder.
Du kan redogöra för tillvägagångssätt på ett ändamålsenligt sätt genom att rita bilder.
Du kan redogöra för tillvägagångssätt på ett ändamålsenligt och effektivt sätt genom att rita bilder.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: