Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Muntlig framställning

Skapad 2020-11-09 12:12 i Katedralskolan Linköping
Svenska 1 Muntlig framställning (exempelvis informerande eller argumenterande tal och högtidstal)
Gymnasieskola 1 Svenska

Svenska 1 Muntlig framställning (exempelvis informerande eller argumenterande tal och högtidstal)

F
E
C
A
Innehåll och framförande
Du når inte riktigt upp till godkänd nivå
Du genomför med viss säkerhet muntlig framställning inför en grupp. Om något presentationstekniskt hjälpmedel används görs detta med viss säkerhet.
Du genomför med viss säkerhet muntlig framställning inför en grupp. Du har viss kontakt med din publik, till exempel genom ögonkontakt eller frågor. Om något presentationstekniskt hjälpmedel används görs detta med viss säkerhet och det stöder och tydliggör den muntliga framställningen.
Du genomför med säkerhet muntlig framställning inför en grupp. Du har god åhörarkontakt, till exempel genom ögonkontakt eller frågor. Om något presentationstekniskt hjälpmedel används görs detta med säkerhet och är väl integrerat i den muntliga framställningen.
Struktur
Du når inte riktigt upp till godkänd nivå
Den muntliga framställningen är sammanhängande och begriplig.
Den muntliga framställningen är sammanhängande, begriplig och dispositionen är tydligt urskiljbar, dvs att det finns en inledning, en mittdel och en avslutning samt övergångar mellan de olika delarna.
Den muntliga framställningen är sammanhängande, begriplig och väldisponerad, dvs. att olika delar är lagom långa i förhållande till varandra och att övergångar fungerar smidigt.
Språk
Du når inte riktigt upp till godkänd nivå
Språket är till viss del anpassat till syfte, mottagare och kommunikationssituation, dvs. att du delvis har anpassat språk och stil efter publiken och den situation som den muntliga framställningen är tänkt att fungera i.
Språket är ledigt och anpassat till syfte, mottagare och kommunikations-situation, dvs. att du delvis har anpassat språk och stil efter publiken och den situation som den muntliga framställningen är tänkt att fungera i.
Språket är ledigt och anpassat till syfte, mottagare och kommunikationssituation, dvs. att du delvis har anpassat språk och stil efter publiken och den situation som den muntliga framställningen är tänkt att fungera i.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: