Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Problemlösning och strategier - åk 4-6

Skapad 2020-11-14 12:58 i Ljungsbro skola Linköping
Problemlösning och strategier - åk 4-6
Grundskola 4 – 6 Matematik

Problemlösning och strategier - åk 4-6

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Problemlösning
Lösa problem / Välja metod
Du kan lösa enkla problem på ett i huvudsak fungerande sätt och väljer då metoder med viss anpassning till problemet.
Du kan lösa enkla problem på ett i relativt väl fungerande sätt och väljer då metoder med förhållandevis god anpassning till problemet.
Du kan lösa enkla problem på ett väl fungerande sätt och väljer då metoder med god anpassning till problemet.
Begreppsanvändning
Använda matematiska begrepp
Du har grundläggande kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i välkända sammanhang på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du har goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i bekanta sammanhang på ett relativt väl fungerande sätt.
Du har mycket goda kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i nya sammanhang på ett väl fungerande sätt.
Använda matematiska metoder
Kunna lösa rutinuppgifter
Du kan använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med tillfredsställande resultat.
Du kan använda ändamålsenliga matematiska metoder med relativt god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med gott resultat.
Du kan använda ändamålsenliga och effektiva matematiska metoder med god anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter med mycket gott resultat.
Matematiska resonemang
Redovisa lösningar
Du kan redogöra för lösningsmetoder på ett i huvudsak fungerande sätt och använder då matematiska uttrycksformer (ex. bilder, symboler, tabeller, grafer) med viss anpassning till sammanhanget.
Du kan redogöra för lösningsmetoder på ett ändamålsenligt sätt och använder då matematiska uttrycksformer (ex. bilder, symboler, tabeller, grafer) med förhållandevis god anpassning till sammanhanget.
Du kan redogöra för lösningsmetoder på ett ändamålsenligt och effektivt sätt och använder då matematiska uttrycksformer (ex. bilder, symboler, tabeller, grafer) med god anpassning till sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: