Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematikens historia

Skapad 2020-11-26 19:05 i Sannarpsgymnasiet Halmstad
Gymnasieskola 1 Historia
F
E
D
C
B
A
Matematikens historia
Eleven når inte upp till godtagbart kunskapsmål.
Eleven kan översiktligt redogöra för matematikern (personen) och dennes upptäckt. Dessutom kan eleven översiktligt redogöra för den matematiska upptäcktens orsaker och konsekvenser då och i nutidens samhälle. Eleven ger översiktliga exempel på den matematiska upptäckarens betydelse och förklarar sambandet mellan då och nutid.
Betyget D innebär att kunskapskraven för E och till övervägande del för C är uppfyllda.
Eleven kan utförligt redogöra för matematikern (personen) och dennes upptäckt. Dessutom kan eleven utförligt redogöra för den matematiska upptäcktens orsaker och konsekvenser då och i nutidens samhälle. Eleven ger enkla exempel på den matematiska upptäckarens betydelse för olika skeenden och förklarar utförligt sambandet mellan då och nutid.
Betyget B innebär att kunskapskraven för C och till övervägande del för A är uppfyllda.
Eleven kan utförligt och nyanserat redogöra för matematikern (personen) och dennes upptäckt. Dessutom kan eleven utförligt och nyanserat redogöra för den matematiska upptäcktens orsaker och konsekvenser då och i nutidens samhälle. Eleven ger komplexa exempel på den matematiska upptäckarens betydelse för olika skeenden och förklarar utförligt och nyanserat sambandet mellan då och nutid.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: