Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild åk 7-9 Tvådimensionell bild

Skapad 2020-12-04 08:54 i Nosabyskolan Kristianstad
Bedömningsmatris i Bild
Grundskola 7 – 9 Bild

Bedömningsmatris i ämnet bild

Ej uppnått lägsta kunskapskraven
E
C
A
Bildspråk och uttrycksform. Framställa bilder. Att berätta så mycket som möjligt med bilder på ett tydligt sätt.
Jag framställer berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett ENKELT bildspråk och DELVIS GENOMARBETADE uttrycksformer.
Jag framställer berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett UTVECKLAT bildspråk och RELATIVT VÄL GENOMARBETADE uttrycksformer.
Jag framställer berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett VÄLUTVECKLAT bildspråk och VÄL GENOMARBETADE uttrycksformer.
Kombinera bildelement. Layout. Kombinera form och komposition. Skapa djup genom att överlappa motiv/text. Arbeta med bakgrunden. Ha korrekta proportioner och perspektiv.
Jag kombinerar former, och bildkompositioner på ett I HUVUDSAK FUNGERANDE sätt.
Jag kombinerar former, och bildkompositioner på ett RELATIVT VÄL FUNGERANDE sätt.
Jag kombinerar former och bildkompositioner på ett VÄL FUNGERANDE sätt.
Teknik, Verktyg och material. Färglägga och/eller skugga med olika nyanser för att skapa djup och former. Arbeta med 3-D. former.
Jag använder tekniker, verktyg och material på ett I HUVUDSAK FUNGERANDE sätt, PRÖVAR hur dessa kan kombineras för olika uttryck.
Jag använder tekniker, verktyg och material på ett RELATIVT VÄL FUNGERANDE, VARIERAT sätt, PRÖVAR OCH OMPRÖ- VAR hur dessa kan kombineras för olika uttryck.
Jag använder tekniker, verktyg och material på ett VÄL FUNGERANDE, VARIERAT OCH IDÉRIKT sätt, PRÖVAR OCH OMPRÖ- VAR SYSTEMATISKT hur dessa kan kombineras för olika uttryck.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: