Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Beslutsfattande och politiska ideologier ht 2020

Skapad 2020-12-08 21:53 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 7 Historia Samhällskunskap
Lägre nivå
Mot högre nivå
Mot högre nivå
Hög nivå
Samhällskunskap
Redogöra
I din redogörelse finns detaljer med begränsad betydelse för ämnet eller i felaktiga sammanhang. Relevant fakta saknas, så förståelsen framgår inte.
I din redogörelse finns detaljer med begränsad betydelse för ämnet eller relevant fakta saknas någon gång, men du visar ändå på en viss förståelse.
I din redogörelse finns relevanta detaljer med betydelse för ämnet med och visar på en god förståelse.
I din redogörelse finns relevanta detaljer och träffande exempel med stor betydelse för ämnet med, vilket ger din redogörelse ett djup och visar på en mycket god förståelse.
Samhällskunskap och historia
Begrepp
Du använder begrepp i sammanhang där begreppen saknar betydelse eller inte är relevanta.
Du använder begrepp i sammanhang där begreppen har begränsad betydelse men är relevanta, vilket visar på en viss förståelse för begreppen.
Du använde begrepp i sammanhang där begreppen har betydelse och är relevanta, vilket visar på en god förståelse.
Du använder begrepp korrekt i sammanhang där begreppen har stor betydelse och är relevanta, vilket visar på en mycket god förståelse.
Samhällskunskap och historia
Resonera och motivera
Du resonerar och motiverar med enkla men inte underbyggda argument, d v s du framför åsikter och beskriver utan att samband framgår och uttrycker ett konstaterande utan förklaring.
Du resonerar och motiverar med enkla och till viss del underbyggda argument, d v s du framför åsikter och beskriver med ett enkelt samband och uttrycker ett konstaterande med kortfattad förklaring.
Du resonerar och motiverar med utvecklade och relativt väl underbyggda argument, d v s du framför åsikter och beskriver utförligt där sambanden framgår tydligt och ger exempel.
Du resonerar och motiverar med välutvecklade och väl underbyggda argument, d v s du framför åsikter och beskriver utförligt där sambanden innehåller en utvecklad beskrivning och där exemplen förtydligar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: