Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hörförståelse

Skapad 2020-12-17 20:45 i Norrsätraskolan Sandviken
Grundskola 7 – 9 Engelska

Jag...

--->
---->
---->
Förstår och kan återge
Jag hänger med i vissa delar av det som sägs och svarar enligt instruktionerna på rätt sätt även om svaret är fel några gånger. Jag kan ibland tolka frågorna rätt så att jag vet vilken information jag ska lyssna efter.
Jag hänger med i det mesta som sägs och svarar enligt instruktionerna på rätt sätt även om svaret är fel någon gång ibland. Jag kan ofta tolka frågorna rätt så att jag vet vilken information jag ska lyssna efter.
Jag hänger med i allt som sägs och svarar enligt instruktionerna på rätt sätt - jag har inga fel. Jag kan nästan alltid tolka frågorna rätt så att jag vet vilken information jag ska lyssna efter.
Strategier för förståelse
Jag väljer någon strategi vi gått igenom på lektionen för att visa att jag har förstått. Jag förstår inte allt jag hör, men jag svarar på frågan genom att tolka det jag har förstått.
Jag väljer flera strategier vi gått igenom på lektionen för att visa att jag har förstått. Jag förstår inte allt jag hör, men jag svarar på frågan genom att tolka det jag har förstått.
Jag väljer flera strategier vi gått igenom på lektionen för att visa att jag har förstått. Jag förstår inte allt jag hör, men jag svarar på frågan genom att tolka det jag har förstått.
Strategier för utveckling
Jag lyssnar en gång på ljudklippet innan jag gör övningen/svarar på frågorna. Jag lyssnar och följer med i texten.
Jag lyssnar två gånger på ljudklippet innan jag gör övningen/svarar på frågorna. Jag lyssnar utan att följa med i texten.
Jag lyssnar tre gånger på ljudklippet innan jag gör övningen/svarar på frågorna. Jag lyssnar utan att följa med i texten.
Tolkar frågor och instruktioner
Jag läser frågorna när det ges tid till det. Jag skriver anteckningar och drar slutsatser utifrån ord jag faktiskt förstår, även om jag inte förstår allt.
Jag läser frågorna när det ges tid till det. Jag kan lyssna mellan raderna och upptäcka information som inte är ett direkt svar på frågan. Jag stryker under viktig info i frågan. Jag skriver anteckningar och drar slutsatser utifrån ord jag förstår. Jag använder det andra tillfället (om jag får lyssna på klippet två gånger) för att rätta mig själv eller svara på frågor jag inte han med första gången.
Jag läser frågorna när det ges tid till det. Jag kan lyssna mellan raderna och upptäcka information som inte är ett direkt svar på frågan. Jag stryker under viktig info i frågan. Jag skriver anteckningar och drar slutsatser som jag använder som stöd för att svara på frågorna. Jag använder det andra tillfället (om jag får lyssna på klippet två gånger) för att rätta mig själv eller svara på frågor jag inte han med första gången.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: