Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bedömning: Slutuppgift "Prinsessan och mördaren"

Skapad 2021-02-13 20:55 i Hälsinggårdsskolan Falun
Grundskola 7 – 9 Svenska

Vad ingår i bedömningen?

- din förmåga att sammanfatta handlingen med hjälp av tre händelser ur boken - din förmåga att göra textkopplingar - din förmåga att diskutera bokens budskap - din förmåga att ge omdömen om textens språk och uppbyggnad - din förmåga att skriva en text och din användning av språkliga normer och strukturer
Når ej upp till grundläggande nivå
Grundläggande nivå
God nivå
Mycket god nivå
Läsförståelse
Du har ganska bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet och beskriver på ett ganska bra sätt när och varför saker händer.
Du har bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklade sammanfattningar av innehållet och beskriver på ett bra sätt när och varför saker händer.
Du har mycket bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet och beskriver på ett mycket bra sätt när och varför saker händer.
Tolka och resonera om budskap
Du kan förstå och diskutera tydliga budskap i olika verk på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om och med hjälp om livet och omvärlden.
Du kan förstå och diskutera budskap som man kan läsa mellan raderna i olika verk på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om och med hjälp om livet och omvärlden.
Du kan förstå och diskutera dolda budskap i olika verk på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om och med hjälp om livet och omvärlden.
Skriva texter
Du kan skriva olika typer av texter med ett ganska varierat språk och du binder ihop texten på ett enkelt sätt. Du anpassar språket till den typ av text du skriver och använder regler för hur man skriver på ett ganska bra sätt.
Du kan skriva olika typer av texter med ett varierat språk och du binder ihop texten på ett utvecklat sätt. Du anpassar språket till den typ av text du skriver och använder regler för hur man skriver på ett bra sätt.
Du kan skriva olika typer av texter med ett mycket varierat språk och du binder ihop texten på ett utvecklat sätt. Du anpassar språket till den typ av text du skriver och använder regler för hur man skriver på ett mycket bra sätt.
Ge omdömen
Du kan ge enkla omdömen om innehållet i texter och hur de är uppbyggda.
Du kan ge utvecklade omdömen om innehållet i texter och hur de är uppbyggda..
Du kan ge välutvecklade omdömen om innehållet i texter och hur de är uppbyggda
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: