Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gestaltande beskrivning

Skapad 2021-02-22 11:39 i Hallsta skola Norrtälje
Grundskola 7 – 9

Rubrik 1

Nivå 1
Vinden har tilltagit och det viner om knutarna på den stora villan. Man förstår hur hårt det blåser när man ser hur snön virvlar runt. Maria knyter skärpet i koftan hårdare om sig och stirrar ut i mörkret. Jessica går fram till bokhyllan som är fylld med vinylskivor. Hon drar sina fingertoppar mot skivomslagens smala ryggar. Jessica stannar framför skivspelaren och tänker att den är ansluten till husets trådlösa högtalarsystem.
Nivå 2
Vinden har tilltagit och det viner om knutarna på den stora villan av putsad betong. Man förstår hur hårt det blåser när man ser hur snön virvlar bort från snödrivan som samlats på uteplatsen. Maria knyter skärpet i koftan hårdare om sig och stirrar ut i mörkret genom fönstren i vardagsrummet. Jessica går förbi bordet fram till bokhyllan som är fylld med vinylskivor. Hon låter sina fingertoppar studsa mot skivomslagens smala ryggar. Jenny stannar framför skivspelaren och tänker att den sannolikt är ansluten till husets trådlösa högtalarsystem.
Nivå 3
Vinden har tilltagit och det viner om knutarna på den stora villan av glas och putsad betong. Man förstår hur hårt det blåser när man ser hur det översta skiktet virvlar bort från snödrivan som samlats på uteplatsen. Maria knyter skärpet i koftan hårdare om sig och stirrar ut i mörkret genom de stora fönstren i vardagsrummet. Jessica går förbi bordet och fortsätter fram till bokhyllan som är fylld med vinylskivor. Hon går längs den långa raden och låter sina fingertoppar studsa mot skivomslagens smala ryggar. Jenny stannar framför skivspelaren och ser att den verkar var helt ny och högst sannolikt ansluten till husets trådlösa högtalarsystem.
Aspekt 1
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: