Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Referat sv2

Skapad 2021-02-24 22:32 i Bessemerskolan Sandviken
Gymnasieskola 2 Svenska

Referat

E
C
A
Innehåll och källhantering
Innehållet är en rimlig beskrivning av artikelns innehåll. Beskrivningen är utförd med viss säkerhet. Texten utmärks delvis av objektiv saklighet. Eleven tillämpar regler för citat- och referatteknik.
Beskrivningen är utförd med viss säkerhet. Texten utmärks i huvudsak av objektiv saklighet. Citat- och referattekniken fungerar i huvudsak med exempelvis referatmarkörer.
Beskrivningen är utfärd med säkerhet Texten utmärks av objektiv saklighet. Citat- och referattekniken är välfungerande.
Disposition och sammanhang
Textens stil och språk är till viss del anpassad till den texttyp, språk och stil som finns i den refererade artikeln. Texten är på ett rimligt sätt indelad i stycken. Textbindningen är fungerande.
Textens språk och stil är anpassad till texttyp, språk och stil som finns i den refererade artikeln. Texten har en lämplig organisation av stoffet utifrån uppgiftens syfte. Styckesindelningen är konsekvent markerad. Textbindningen är väl fungerande.
Textens språk och stil är väl anpassat till texttyp, språk och stil som finns i den refererade artikeln. Texten har en lämplig organisation av stoffet utifrån uppgiftens syfte. Styckesindelningen är korrekt markerad. Textbindningen är väl fungerande.
Språk
Språket följer i huvudsak skriftspråkets normer för språkriktighet. Språket är varierat och delvis välformulerat.
Språket är klart och bär upp elevens resonemang.
Språket är välformulerat med precision i ordval och uttrycksformer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: