Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Historia år 4

Skapad 2021-03-10 12:06 i Skeda skola Linköping
Grundskola 4

Historia

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Kunskaper om händelser, aktörer och förändringar
Eleven visar grundläggande kunskaper om händelser, aktörer och förändringsprocesser under olika tidsperioder samt om historiska begrepp.
Eleven visar goda kunskaper om händelser, aktörer och förändringsprocesser under olika tidsperioder samt om historiska begrepp.
Eleven visar mycket goda kunskaper om händelser, aktörer och förändringsprocesser under olika tidsperioder samt om historiska begrepp.
Resonemang om orsaker och konsekvenser
Eleven för enkla resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och av människors handlingar i förfluten tid.
Eleven för utvecklade resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och av människors handlingar i förfluten tid.
Eleven för välutvecklade resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och av människors handlingar i förfluten tid.
Resonemang om levnadsvillkor
Eleven för också enkla resonemang om likheter och skillnader i människors levnadsvillkor under olika tidsperioder.
Eleven för också utvecklade resonemang om likheter och skillnader i människors levnadsvillkor under olika tidsperioder.
Eleven för också välutvecklade resonemang om likheter och skillnader i människors levnadsvillkor under olika tidsperioder.
Källor
Eleven ställer frågor till historiska källor, beskriver vad som kan vara en historisk källa och ger något exempel på vad källorna kan berätta om det förflutna.
Eleven ställer frågor till historiska källor, beskriver vad som kan vara en historisk källa och ger några exempel på vad källorna kan berätta om det förflutna.
Eleven ställer frågor till historiska källor, beskriver vad som kan vara en historisk källa och ger några välgrundade exempel på vad källorna kan berätta om det förflutna.
Historiebruk
Eleven ger exempel på hur historia kan brukas i något sammanhang.
Eleven ger exempel på hur historia kan brukas i olika sammanhang.
Eleven ger exempel på hur och i vilket syfte historia kan brukas i olika sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: