👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Samhällskunskap, år 5

Skapad 2021-08-25 09:13 i Skeda skola Linköping
Samhällskunskap, Individer och gemenskap
Grundskola 5 Samhällskunskap

Samhällskunskap, år 5

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Demokrati och mänskliga rättigheter
Eleven visar grundläggande kunskaper om demokrati och mänskliga rättigheter
Eleven visar goda kunskaper om demokrati och mänskliga rättigheter.
Eleven visar mycket goda kunskaper om demokrati och mänskliga rättigheter.
Grundläggande kunskaper
Eleven visar grundläggande kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället.
Eleven visar goda kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället.
Eleven visar mycket goda kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället.
Beskriver samband
Eleven beskriver enkla samband inom olika samhällsstrukturer. Eleven för enkla resonemang om hur människor kan påverka och påverkas av förhållanden och strukturer i samhället.
Eleven beskriver förhållandevis komplexa samband inom olika samhällsstrukturer. Eleven för utvecklade resonemang om hur människor kan påverka och påverkas av förhållanden och strukturer i samhället.
Eleven beskriver komplexa samband inom olika samhällsstrukturer. Eleven för välutvecklade resonemang om hur människor kan påverka och påverkas av förhållanden och strukturer i samhället.
Resonemang
Eleven för enkla resonemang om samhällsfrågor utifrån kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället. Eleven granskar information och åsikter som rör samhällsfrågor i olika källor med enkla källkritiska argument.
Eleven för utvecklade resonemang om samhällsfrågor utifrån kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället. Eleven granskar information och åsikter som rör samhällsfrågor i olika källor med relativt välgrundade källkritiska argument.
Eleven för välutvecklade resonemang om samhällsfrågor utifrån kunskaper om förhållanden och strukturer i samhället. Eleven granskar information och åsikter som rör samhällsfrågor i olika källor med välgrundade källkritiska argument.