Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Musik

·

Årskurs:

5

Rockskolan år 5

Varekils skola, Orust kommun - slutgallrad · Senast uppdaterad: 18 juni 2020

Mål att sträva mot:

Delta i en enkel ensemble där du utövar ditt instrument i samklang med övriga deltagare i ensembeln.

Bedömningens inriktning

Gitarr: Jag kommer att bedöma din förmåga att greppa rätt ackord och samtidigt slå an strängarna i rätt rytm och tillsammans med de övriga i gruppen. Piano / Keyboard: Jag kommer att bedöma din förmåga att ta rätt treklangsackord med högerhanden och rätt baston med vänsterhanden och kompa tillsammans med de övriga i gruppen. Bas: Jag kommer att bedöma din förmåga att greppa basen och slå an strängen i rätt rytm och tillsammans med de övriga i gruppen. Trummor: Jag kommer att bedöma din förmåga att hålla takten och kompa tillsammans med de övriga i gruppen. Jag kommer även bedöma din förmåga att spela ett fungerande intro / outro till låten.

Tolkade och konkretiserade mål:

Du ska kunna spela och växla mellan olika ackord ensam och tillsammans med andra. Du ska förstå hur olika toner samverkar i ackord och melodier.

Förmågor och färdigheter att utveckla och bedöma:

Du ska visa att du kan ta ansvar för att träna in de ackord som används i vald låt och försöka förstå varför tonerna samverkar i ackord. Du ska visa att du kan spela rytmiskt och i rätt följd, ensam men även tillsammans med övriga i gruppen. Ackord: D-dur, A-dur, Emoll och G-dur.

Vad ska vi arbeta med, hur ska vi arbeta och varför ska vi arbeta med detta:

Alla i klassen har tidigare genomgått grundkurs i gitarr. Vi kommer att öva alla instrument i halvklass. Vi börjar med trummor i cirkel, där ni får turas om att sitta bakom trumsetet, medan vi övar tekniken på en stol. Därefter lägger vi till bas, och när det fungerar lägger vi till gitarr och sist keyboard/piano.Vi kommer att träna på ackordföljden D-dur, A-dur, E-moll, G-dur. Jag kommer att hjälpa er att hitta rätt teknik. Ni kommer att få instruktionsblad som är enkla att följa. Ni ska jobba med denna ackordslinga för att ni vid terminens slut ska kunna skriva en egen låt i smågrupper, baserad på ackordslingan D-dur, A-dur, E-moll och G-dur.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Musik år 6
Kopia av Ackordspel
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback