Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

´Biologi -Människokroppen-puberteten-sex och samlevnad åk 6

Skapad 2014-08-12 09:17 i Västra Ramlösa skola Helsingborg
Vi kommer att ta en kort repetition om människokroppen.Vi tittar på film, läser och diskuterar. Vi diskuterar kring goda kostvanor och om hur vi påverkas av sömn och motion. Vi tar vidare upp puberteten, sexualitet och reproduktion.
Grundskola 6 Kemi Biologi Idrott och hälsa NO (år 1-3)
Vi tittar på filmer om kroppens olika organ,

Vi diskuterar kring goda kostvanor och om hur vi påverkas av sömn och motion.

Matriser

NO Bi Ke Idh
kroppen, puberteten, sex och samlevnad

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Diskussioner och samtal
Använda kunskaper i biologi för att kommunicera och ta ställning i frågor som rör din hälsa.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör kroppens hälsa genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett som till viss del för samtalen och diskussionen framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör kroppens hälsa genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett som för samtalen och diskussionen framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör kroppens hälsa genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett som för samtalen och diskussionen framåt och fördjupar eller breddar dem.
Skriftligt prov
Använda biologins begrepp och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen.
I enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdomar och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I utvecklade och till relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdomar och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdomar och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: