Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik HT 2014 för år 4

Skapad 2014-08-14 14:55 i Sinntorpsskolan 4-9 Mölndals Stad
Under höstterminen jobbar vi med räknesätten addition, subtraktion,multiplikation och division.
Grundskola 4 Matematik
...

Innehåll

Genomförande

Gemensamma genomgångar

Par / gruppdiskussioner

Spel och övningar för att befästa dina kunskaper

Muntliga redovisningar

Skriftliga tester

Våra matteböcker

Bedömning

Arbetsområdets mål bedöms genom att du visar att du kan:

välja rätt räknesätt, göra beräkningar i de olika räknesätten, föreslå och diskutera olika lösningar i grupp, avgöra rimligheten i dina beräkningar.

Detta görs i gruppdiskussioner och i skriftliga diagnoser.

 

Kopplingar till läroplan

 • Ma  E 6
  Eleven kan lösa enkla problem i elevnära situationer på ett i huvudsak fungerande sätt genom att välja och använda strategier och metoder med viss anpassning till problemets karaktär.
 • Ma  E 6
  Eleven har grundläggande kunskaper om matematiska begrepp och visar det genom att använda dem i välkända sammanhang på ett i huvudsak fungerande sätt.
 • Ma  E 6
  Eleven kan välja och använda i huvudsak fungerande matematiska metoder med viss anpassning till sammanhanget för att göra enkla beräkningar och lösa enkla rutinuppgifter inom aritmetik, algebra, geometri, sannolikhet, statistik samt samband och förändring med tillfredställande resultat.
 • Ma  E 6
  Eleven kan redogöra för och samtala om tillvägagångssätt på ett i huvudsak fungerande sätt och använder då bilder, symboler, tabeller, grafer och andra matematiska uttrycksformer med viss anpassning till sammanhanget.
 • Ma  E 6
  I redovisningar och samtal kan eleven föra och följa matematiska resonemang genom att ställa frågor och framföra och bemöta matematiska argument på ett sätt som till viss del för resonemangen framåt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: