Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sveriges landskap-landskapshäfte

Skapad 2015-03-18 09:50 i Pysslingen Skolor Lännersta skola Pysslingen
Vi jobbar med temapaketet Sveriges landskap från ne.se. Eleverna jobbar i grupp med ett självvalt landskap och slutprodukten blir ett häfte med de olika gruppernas landskapspresentationer. Fakta hämtas från kartböcker, ne.se och faktaböcker.
Grundskola 4 Geografi

I geografi ska vi jobba med Sveriges landskap. Vi kommer arbeta i grupper om tre till fyra elever och använda iPads för att söka information från ne.se, kartböcker och faktaböcker om geografi. Grupperna väljer landskap själva och skriver en text och hittar bilder som passar. Gruppernas texter blir tillsammans ett Sverigehäfte så vi lär oss av varandra om olika landskap.

Innehåll

Geografi

Kopplingar till läroplan

 • Ge  4-6
  Livsmiljöer De svenska, nordiska och övriga europeiska natur- och kulturlandskapen. Processen bakom samt deras utmärkande drag och utbredning.
 • Ge  4-6
  Geografins metoder, begrepp och arbetssätt Namn och läge på Sveriges landskap samt orter, berg, hav och vatten i Sverige samt huvuddragen för övriga Norden.
 • Ge  4-6
  Geografins metoder, begrepp och arbetssätt Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala. Topografiska och tematiska kartor.
 • Ge  4-6
  Geografins metoder, begrepp och arbetssätt Centrala ord och begrepp som behövs för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi.

Bedömning

Det som jag kommer att bedöma under detta arbete är förmågan att:

- Använda geografins metoder,  begrepp och arbetssätt

- Beskriva typiska drag för natur och kulturlandskapen

- Söka och värdera information från olika källor

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: