Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pecha Kucha

Skapad 2015-05-24 20:48 i Viktoriaskolan Grundskolor
En redovisningsform från Japan som bygger på att 20 bilder visas i vardera 20 s. Muntlig presentation till är att rekommendera.
Grundskola 9 Svenska

Pecha kucha (ペチャクチャ) [1] är ett presentationsformat som alltid innehåller 20 bilder, som visas 20 sekunder vardera. Pecha kucha-formatet uppkom i Japan, och har sedan spritt sig världen runt. Uttrycket är onomatopoetiskt och betyder ungefär 'snick-snack'. (wikipedia 20150524)

Innehåll

Formatet

En typisk PechaKucha-kväll innehåller 8 till 14 presentationer. Presentatörerna och en stor del av publiken är oftast från områden som designarkitekturfotografikonst och andra kreativa yrken men även från akademin.[7] De flesta presentatörer är designers vilka visar upp sitt kreativa arbete, men presentatörer kan även tala om resande, forskningsprojekt, studentprojekt, fritidsintressen, samlingar eller andra passioner. Organisatörer i vissa städer har lagt till sina egna variationer till formatet. I Groningen i Nederländerna är två delar givna till ett liveband och de sista tjugo sekunderna av varje presentation innehåller en direkt kritik av presentationen från värdens sidekick. Videokonst har också varit en del av några event. (Wikipedia 20150525)

 

Länk som går till pecha kuchaforum i Örebro för den som är intresserad:

http://www.pechakucha.org/cities/orebro

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: