På Rödluvan är språk ständigt närvarande i form av sagor, rim och ramsor, sånger, spel, appar. I barngruppen har de flesta svenska som modersmål men vi har några barn med ett eller två modersmål utöver svenska. Vi ser att vi har ett antal områden som behöver utvecklas.
Utifrån observationer har det noterats att barnen i många fall inte skiljer mellan "hon" och "han" i samtal. Barnen behöver utveckla sin förmåga att formulera hela meningar, främst när barnet ber om något eller uttrycker känslor.
Utveckling pågår när varje barn:
Arbetssätt och metoder.
Pedagogerna sätter upp teater, diskussion vid samlingar och vid matsituationer, högläsning, uppmuntrar barnen att formulera sina tankar, åsikter och känslor, användning av bilder som stöd vid olika situationer.
Pedagogisk dokumentation, återkommande samtal och diskussion med barnen.
Unikum, be vårdnadshavare att förstärka vårt arbete i hemmet, daglig kontakt.
Ha arbetet närvarande under hela dagen, såväl ute som inne, vid matsituation och vid lek, samling, tambursituationer. Försöka att dela upp oss i mindre grupper under delar av dagen. Närvarande pedagoger som kan förstärka och förklara.
Bestäm för vem, på vilket sätt, när och ansvarig.
Pedagogerna genomför lämpliga BRUK-enkäter och barnobservationer. Analys av pedagogisk dokumentation och reflektionsprotokoll. Sammanställning och utvärdering planeras till bestämd vecka. Ansvarig är alla i arbetslaget.