Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tyska åk 6

Skapad 2015-08-12 13:43 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Pedagogisk planering Tyska åk 6 Arbetsområde 1
Grundskola 6 Moderna språk - språkval

Syfte
Eleverna ska utveckla sin förmåga att förstå såväl talad som skriven tyska. Eleverna ska även utveckla sin förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Ett annat syfte är att eleverna ska få en ökad kulturell förståelse och en större inblick i de länder där tyska talas. Ytterligare ett syfte är att eleverna ska få ett ökat intresse för språk och kulturer.
Genomförande
Vi börjar med att ta reda på vilka förkunskaper som finns. Vad känner vi till om det tyska språket? Vad vet vi om de länder där tyska är modersmål?
Vi fortsätter med det vardagsnära språket. Vi börjar med att lära oss hälsningsfraser, att presentera oss, berätta var vi kommer ifrån, var vi bor, vårt telefonnummer, kunna berätta lite om våra familjer, hur gamla vi är, kunna räkna, månadernas namn, namn på färger, namn på några djur, namn på några klädesplagg o dyl.
Bedömning
Bedömning för lärande sker kontinuerligt. Att göra misstag är en viktig del i att lära sig ett nytt språk. Bedömning av lärande sker på läxförhör varje vecka samt på prov några gånger under terminen. Betyg sätts först i årskurs 7.

Innehåll

Avsnitt 1

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: