Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

BIOLOGI - KROPPEN

Skapad 2015-11-29 21:23 i Tunaskolan F-6 Lunds för- och grundskolor
Grundskola 5 – 6 Biologi
...

Innehåll

Avsnitt 1

I klassen går vi igenom vissa områden tillsammans: huden, cellen, tänderna. Vi har skriftligt läxförhör om huden. Vi diskuterar målen för arbetet och tränar på att tänka på   hur resultatet av läxförhöret påverkar omdömet av området "kroppen". 

Du arbetar med ett visst område (skelettet, muskler, hjärta/lungor, lever/njurar, bukspottkörtel, mage/tarm, blodet, hjärna/nervsystemet och sinnena) tillsammans med kamrater (grupparbete). 

Arbetet redovisas inför klassen. Vi diskuterar målen för arbetet och tränar på att tänka på hur resultatet av redovisningen påverkar omdömet av området "kroppen".

Vi filmar redovisningen (en och en) och har fokus på grundläggande kunskaper om just det område man jobbat med. Vi diskuterar hur eget initiativ/ansvar kan påverka omdömet av området "kroppen" - det finns möjlighet att påverka omdömet genom att lära sig mer som man redovisar.

 

Kopplingar till läroplan

  • Bi  4-6
    Kropp och hälsa Människans organsystem. Organens namn, utseende, placering, funktion och samverkan.
  • Bi  4-6
    Biologin och världsbilden Några historiska och nutida upptäckter inom biologiområdet och deras betydelse för människans levnadsvillkor och syn på naturen.
  • Bi  4-6
    Biologins metoder och arbetssätt Dokumentation av enkla undersökningar med tabeller, bilder och enkla skriftliga rapporter, såväl med som utan digitala verktyg.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: