Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ungdomsklassiker

Skapad 2016-01-14 13:21 i Alsike skola Knivsta
Vi arbetar med ungdomsklassiker - går igenom vad som betecknar en klassiker, pratar om olika författare och böcker av dem. Arbetet avslutas med att ni läser en ungdomsklassiker och gör en sammanfattning och en recension av den bok som ni har läst.
Grundskola 6 Svenska
Här är bedömningen av er sammanfattning och av er recension. Se till att ni läser igenom detta ordentligt så att ni vet vad det är som jag bedömer. Gör det både före ni sätter igång och skriver och även gå in och titta på det någon gång under ert skrivande. Lycka till. /Marie

Matriser

Sv
Klassikerarbete år 6 - svenska

Bokanalysen och författarporträttet

E
C
A
Sammanfattning av boken.
Du kan göra en enkel sammanfattning av texten och visar då grundläggande läsförståelse.
Du kan göra en utvecklad sammanfattning av texten och visar då god läsförståelse.
Du kan göra en välutvecklad sammanfattning av texten och visar då god en mycket god läsförståelse.
Bokens budskap
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap.
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap och buskap som kan läsas mellan raderna.
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap och buskap som kan läsas mellan raderna.
Språket i arbetet
meningsbyggnad ordval skiljetecken och punkt
Du skriver med en viss språklig variation, enkel textbindning och i huvudsak fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Du skriver med relativt god språklig variation, utvecklad textbindning samt relativt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Du skriver med god språklig variation, välutvecklad textbindning samt väl fungerande anpassning till texttyp, språkliga normer och strukturer.
Omdömde om boken
Du kan ge ett enkelt omdöme om boken och dess innehåll.
Du kan ge ett utvecklat omdöme om boken och dess innehåll. Du har även börjat utveckla och argumentera varför du tycker som du gör.
Du kan ge ett välutvecklat och nyanserat omdöme om boken och dess innehåll. Du har flera tydliga argument och utvecklade argument som visar/förstärker din åsikt om boken.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: