Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projekt: Hållbar utveckling år 9 VT-16

Skapad 2016-01-18 10:17 i Tullbroskolan Falkenberg
Grundskola 7 – 9 Kemi
Jordens resurser minskar i ett rasande tempo och vi måste förändra vår livstil för att det ska fungera. Vad kan vi som enskilda individer tänka på för att få jordens resurser att räcka längre?

Innehåll

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas


Kopplingar till läroplan

 • Ke
  Syfte använda kunskaper i kemi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, miljö, hälsa och samhälle,
 • Ke  7-9
  Kemin i vardagen och samhället Människans användning av energi- och naturresurser lokalt och globalt samt vad det innebär för en hållbar utveckling.

Bedömning - vad och hur


Kopplingar till läroplan

 • Ke  E 9
  Dessutom för eleven enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur människans användning av energi och naturresurser påverkar miljön och visar på några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.
 • Ke  C 9
  Dessutom för eleven utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring hur människans användning av energi och naturresurser påverkar miljön och visar på fördelar och begränsningar hos några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.
 • Ke  A 9
  Dessutom för eleven välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring hur människans användning av energi och naturresurser påverkar miljön och visar ur olika perspektiv på fördelar och begränsningar hos några åtgärder som kan bidra till en hållbar utveckling.

Undervisning och arbetsformer

Grupparbete

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: