Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rörelse till musik 4-6

Skapad 2016-01-19 15:28 i Åsaskolan 6-9 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Arbetet med rörelse till musik och dans kommer att ske genom lekar med dans och musik, träning av färdiga danser, skapande av egna stegkombinationer och träning av traditionella danser.

Innehåll

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Genom att öva rörelse till musik framför allt genom danser syftar ämnesområdet till att utveckla din kroppskontroll, taktkänsla, koordination och balans.

Arbetsområdet syftar också till att du ska få ta del av olika estetiska uttrycksformer genom kultur och ges möjlighet till att utveckla ditt egna skapande.

Exempel:
Du ska förstå hur musik och dans hör ihop (kunna känna takt och rytm) och använda kunskapen till att skapa en egna rörelser. Du ska sträva efter att lära dig steg i redan färdiga danser för att delta i synkroniserad dans.

Kopplingar till läroplan

  • Lgr11
    Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola har fått kunskaper om och förståelse för den egna livsstilens betydelse för hälsan, miljön och samhället,
  • Lgr11
    Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda och ta del av många olika uttrycksformer såsom språk, bild, musik, drama och dans samt har utvecklat kännedom om samhällets kulturutbud, och
  • Idh
    Syfte röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: