Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

skapar en gris.

Skapad 2016-01-21 12:15 i Östanvindens förskola Östraby Hörby
Vad vill vi utveckla? Vi vill sträva efter att barnen utvecklar respekt för allt levande och omsorg i sin närmiljö. Samt att barnen utvecklar intresse och förståelse för naturen. Planering. Pedagoger klipper ut det olika formerna till en gris. Vi gör en färdig så barnen kan se hur den ser ut. Barnen kommer själv att få klistra för att bilda en gris. Hur gick det? Pedagogen visade en förlaga på grisen innan barnen började pyssla. Alla barnen visade glädje när de gjorde grisarna. Grisarna hängdes sedan upp på väggen där barnen kunde se dessa. Hur går vi vidare? Barnen ska få prova göra en ko på liknande sett.
Förskola
...

Innehåll

Avsnitt 1

Vad vill vi utveckla?

Vi vill sträva efter att barnen utvecklar respekt för allt levande och omsorg i sin närmiljö. Samt att barnen utvecklar intresse och förståelse för naturen.

Planering.

Pedagoger klipper ut det olika formerna till en gris. Vi gör en färdig så barnen kan se hur den ser ut. Barnen kommer själv att få klistra för att bilda en gris.

Hur gick det?

Pedagogen visade en förlaga på grisen innan barnen började pyssla. Alla barnen visade glädje när de gjorde grisarna. Grisarna hängdes sedan upp på väggen där barnen kunde se dessa.

  

Hur går vi vidare?

Barnen ska få prova göra en ko på liknande sett.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: