Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Komplexa rörelser i olika idrotter

Skapad 2016-02-02 16:09 i Britsarvsskolan Falun
Grundskola 7 Idrott och hälsa

Under veckorna fram till sportlovet kommer vi att jobba med bland annat olika lagspel, friluftslivs verksamhet i form av skridskor m.m.

Innehåll

Syftet

Syftet med detta arbetsområde är att utveckla din förmåga att:

  • röra dig allsidigt i olika fysiska sammanhang, tillämpa regler och vara en god lagkamrat/medspelare
  • genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och
    miljöer

Bedömning - vad och hur

Vad ska bedömas?

  • din förmåga att röra dig allsidigt under de aktiviteter som vi genomför, dvs. hur väl du genomför de komplexa rörelserna i spel och idrotter både inomhus och utomhus. Samt hur du bidrar till att spelet uppnår sitt syfte genom att visa; spelförståelse, anpassning till spelet och klasskamraternas färdigheter (med andra ord, positionera dig på ett bra sätt, passa lagkamraterna och tillämpa fair-play på alla plan). 
  • hur du anpassar dig (val av kläder och utrustning) till de olika friluftslivsaktiviteter så som ex. skridskor och vinterfriluftsdagen. 


Hur ska det bedömas?

  • detta kommer att bedömas genom/under din delaktighet under lektionerna och på vilket vis du visar att du behärskar de olika momenten/bedömningsgrunderna som vi jobbar med.

Undervisning och arbetsformer

Vi kommer bland annat att jobba med:

  • olika former av lagspel t.ex. basket för att du på så sätt ska få möjlighet att utveckla dina förmågor gällande komplexa rörelser i samband med spel och idrotter. Samt att du bidrar till att spelet uppnår sitt syfte genom att visa; spelförståelse, anpassning till spelet och klasskamraternas färdigheter (med andra ord, positionera dig på ett bra sätt, passa lagkamraterna och tillämpa fair-play på alla plan). 
  • friluftslivsverksamhet i form av skridskor där du visar dina färdigheter vad gäller komplexa rörelser i utomhusmiljön samt hur väl du anpassar dig till den rådande situationen med klädval m.m.

Matriser

Idh
Bedömning

Insats krävs
Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Kunskapskravs rubriken (ex. Rörelse)
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser [...] till aktiviteten och sammanhanget.
Ny aspekt
Eleven (planerar och) genomför friluftsaktiviteter med [...] anpassning till olika förhållanden, miljöer och regler.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: