Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott - Förskoleklassen - Utomhus & Lekar

Skapad 2016-02-29 09:27 i Tunaskolan F-6 Lunds för- och grundskolor
Idrottslektion i förskoleklass.
Grundskola F Idrott och hälsa

Att ha lektion utomhus och att ha full fokus från eleverna kräver enormt från eleverna. Detta måste övas på upprepade gånger. 

Innehåll

Mål

"Genom undervisningen ska eleverna utveckla förmågan att vistas i utemiljöer och naturen under olika årstider och få förståelse för värdet av ett aktivt friluftsliv." Lgr11, idh

Kopplingar till läroplan

  • Idh
    Syfte genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer, och

Syfte

Syftet med dessa lektioner är att eleverna ska få träna på att vara i ett annat rum för sin lektion. Samt att kunna behålla sitt fokus och sin koncentration på den aktuella uppgiften.

Arbetets gång

Eleverna och pedagogen kommer att samlas utanför elevernas klassrum och sedan tillsammans gå till den plats lektionen kommer att hållas på. Väl på plats kommer pedagogen att gå igenom än en gång vad man ska tänka på och hur långt man får gå. Sedan kommer aktiviteten att presenteras och påbörjas. Innan lektionen är slut samlas alla igen och man går tillbaka till skolområdet. 

Reflektion

Innan genomförd lektion: Jag hoppas att eleverna förstår det viktiga att följa reglerna som gäller när man går iväg. Samt att de kan koncentrera sig på uppgiften och inte på allt annat som finns runt om kring. 

Efter genomförd lektion: 

Elevreflektion: 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: