Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

designa om loggor

Skapad 2016-03-02 10:24 i Forshällaskolan Uddevalla
Vi kommer att titta på Googles logga och titta på flera olika "doodels" som är omgjorda Google loggor, Din uppgift är att designa om Googles logga utifrån temat: naturen. Du ska gör 3 utkast för att sedan välja det innehåll som du tycker fungerar bäst i dina bilder. Du använder dina utkast för att få idéer och bild innehåll till ditt slutgiltiga förslag.
Grundskola 4 – 6 Bild

Vi kommer tillsammans prata om olika loggor och hur det ser ut. Vi kommer framförallt titta närmare på Google loggan och dess variation i form av "doodels". 

En doodel är en omgjord logga med samma text innehåll, uttrycker och motivet ändrar sig. http://www.google.com/doodles/lesya-ukrainkas-145th-birthday 

Din uppgift är att designa din alldeles egna Google logga utifrån temat naturen. Du kommer att få hämta inspiration i från doodels som finns att se på nätet. Du får inte kopiera någon annans idé utan skapa en helt unik logga. 

1.Du kommer att skapa 3 olika skisser där du provar 3 olika idéer för din bild.

2. Efter att du gjort färdigt dina 3 utkast väljer du ut innehåll ifrån dina 3 bilder och sätter ihop dem till din slutgiltiga logga.

3. Under arbetet ska du visa att du kan använda dina idéer och sedan använda dem för att utveckla din bild och berika den med dina idéer och din fantasi.

 

 

Innehåll

Avsnitt 1

Avsnitt 2

Matriser

Bl
designa om loggor

Nivå 1
Du skapar en till två skisser.Du tar stöd av andras bilder och utformar en bild som bygger mycket på redan existerande bilder.
Nivå 2
Du skapar minst 2 skisser med viss variation med stöd av bilder och din fantasi, som du vidare utvecklar för din slutgiltiga unika bild.
Nivå 3
Du skapar 3 skisser med som både variera i uttryck och innehåll. Du använder andras bilder för inspiration men utformar din bild genom dina egna idéer.
Bild och text
Samspelat mellan bild och text i din logga
  • Bl  4-6
  • Bl  4-6
  • Bl  4-6
Texten och bilden är enkelt ihop förda. Texten har inte förändrat sin form för att anpassas till bilden.
Texten och bilden är väl sammansatt. Texten har anpassats till bilens uttryck och fungerar väl tillsammans.
Texten och bilden fungerar mycket väl tillsammans. Texten är väl anpassad till bildens uttryck och de fungerar mycket väl tillsammans.
Idérik
Du har valt en enkel idé för att sammanföra bild och text. Du har valt en idé som du hämtat ifrån någon annan.Du har inte gjort några större förändringar av dennes logga.
Du har flera idéer för att sammanföra bild och text. Du har valt idéer genom att hämta inspiration ifrån andras bilder. Du har använt inspirationen ifrån andras loggor och utvecklat andras idéer till din egen logga.
Du har valt flera idéer för att sammanföra bild och text. Du har valt idéer genom att hämta inspiration ifrån andras bilder. Du har använt inspirationen ifrån andras loggor för att utveckla dina egna idéer till din logga.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: