Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sex och samlevnad år 6

Skapad 2016-03-09 13:42 i Gamla STR F-6 2021 Båstad
Arbetsområdet påbörjas v 12 med Annelie.
Grundskola 6 Biologi

Vi kommer att arbeta med:

-Vad de olika delarna i killens och tjejens könsorgan heter

-Vad som händer i kroppen under puberteten.

-Fortplantning

-Integritet och moral

Detta kommer vi att göra genom enskilt arbete och gruppdiskussioner.

Vi utgår från filmer, litteratur och umo.se,

Vi kommer att arbeta i ett häfte med frågeställningar.

Innehåll

Syfte


Kopplingar till läroplan

  • Bi
    Syfte använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet,

Centralt innehåll


Kopplingar till läroplan

  • Bi  4-6
    Kropp och hälsa Människans pubertet, sexualitet och reproduktion samt frågor om identitet, jämställdhet, relationer, kärlek och ansvar.
  • Bi  4-6
    Biologins metoder och arbetssätt Tolkning och granskning av information med koppling till biologi, till exempel artiklar i tidningar och filmer i digitala medier.

Matriser

Bi
Biologi Kunskapskrav år 4-6

F
E
C
A
Kunskapskrav
Når ej kunskapskravet
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Kunskapskrav
Når ej kunskapskravet
I enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: