Språk lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje elev få utveckla sina möjligheter att kommunicera och därmed få tilltro till sin språkliga förmåga.
Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola
Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förmågan att
Du kommer att få lyssna till högläsning i ”Drakskeppet” av Maj Bylock och träna på att svara på läsförståelsefrågor till det du hört.
Du kommer att få träna på samtliga lässtrategier som finns presenterade i läromedlet Zick-Zack.
Du kommer också att få träna på individuellt anpassade läsförståelsetexter med tillhörande frågor där du med stöd, i par eller enskilt ska finna svaren till frågorna på, mellan och bortom raderna.
Du kommer att få lära dig hur en berättande text är uppbyggd och träna på att skriva en sådan text med hjälp av en planering i 4-rutan.
Du kommer att få lära dig hur du ska bearbeta din text med hjälp av de 5 stationerna:
Du kommer att få lära dig hur man skriver en personbeskrivning. Vi kommer att träna genom att skriva en tillsammans så att du sedan klarar att skriva personbeskrivningar också på egen hand.
Du kommer lära dig hur man kan skriva en miljöbeskrivning med hjälp av en bild och en planering. I planeringen ska du utgå ifrån våra sinnen; syn, hörsel, lukt, smak och känsel.
Du kommer att få träna på att dela in din miljöbeskrivning i stycken med hjälp av din planering.
Du kommer att få lära dig hur man känner igen de tre största ordklasserna substantiv, verb och adjektiv och träna på hur man använder dem i skrift.
Vi ska tillsammans arbeta med att måla med språket genom att använda adjektiv och sambandsord. Du ska sedan kunna göra dina meningar längre, mer innehållsrika, mer intressanta och spännande.
Du ska också få träna och bli säker på hur du ska använda de stora skiljetecknen punkt, frågetecken och utropstecken.
Vi bedömer:
Vårterminen 2016 vecka 2-14.