Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vikten av vatten

Skapad 2016-05-04 14:37 i 0 Sjuntorpsskolan Trollhättan
Grundskola 6 Geografi

 Vi ska nu fortsätta med vårt arbete om hållbarutveckling. Ni har tidigare fått arbeta med vad hållbarutveckling är och vilka inriktningar inom området det finns. Nu kommer vi att lägga vårt fokus på resursen vatten. Hur viktigt vattnet är för oss människor och hur vi behandlar det.

Innehåll

Syfte

Det ni skall visa i slutet på detta arbetsområde är:

  • Kunskap kring hållbarutveckling och hur man kan göra miljöetiska val i vardagen.
  • Orsaker och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor och hur dessa villkor kan förändras.

Arbetsgång och bedömning

Vi kommer att arbeta med läsförståelse genom att läsa och diskutera texterna och formulera svar på olika frågeställningar. Några av frågorna kommer att vara större och kräva mer utvecklande och diskuterande svar. (När, Hur och Varför frågor!!!) Dessa är speciellt viktigt att få med. Om ni då känner att raderna inte räcker finns det extra rader i slutet på häftet. Glöm bara inte att skriva vilken fråga och till vilken text!

Dessa frågor ersätter prov i slutet på arbetet.

Matriser

Ge
Vikten av vatten

E
C
A
Geografiska Begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt välfungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett välfungerande sätt.
Hållbar utveckling
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då enkla och till viss delunderbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Eleven kan resonera kring frågor som rör hållbar utveckling och ger då välutvecklade och välunderbyggda förslag på miljöetiska val och prioriteringar i vardagen.
Ojämlika levnadsvillkor & förbättring
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då enkla och till viss del underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras.
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då utvecklade och relativt väl underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras.
Dessutom för eleven resonemang om orsaker till och konsekvenser av ojämlika levnadsvillkor i världen och ger då välutvecklade och väl underbyggda förslag på hur människors levnadsvillkor kan förbättras.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: