Skolbanken Logo
Skolbanken

Pedagogisk planering - Drömmen om det goda

Diamanten, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 13 september 2016

Drömmen om det goda är ett arbetsmaterial vars syfte är att hjälpa oss att utveckla metoder för att komma ner i varv och skapa lugn och ro. Därigenom få en lugnare förskolemiljö med mindre stress. Samt det skapar bästa möjliga förutsättningar för barns fostran, omsorg och lärande.

MÅL

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande.

Förskolan ska erbjuda barnen en i förhållande till deras ålder och vistelsetid väl avvägd dygnsrytm och miljö. Såväl omvårdnad och omsorg som vila och andra aktiviteter ska vägas samman på ett balanserat sätt.

Syftet är att ge barnen en god kroppsuppfattning, genom beröring motverka konflikter och stärka gruppkänslan hos barnen.

Ge barnen förutsättningar att komma ner i varv någon gång under dagen på förskolan.

 

METOD - GENOMFÖRANDE

 

Med stor fantasi gör vi massagesagor i grupp. Vi frågar alltid om barnen vill delta, när vi känner behov i gruppen ute som inne. Även på barnens initiativ. Till att börja med erbjuda barnen som är vakna efter maten massage sagor. När de barnen känner sig trygga och vet vad som ska hända erbjuda de övriga barnen i gruppen.

Ansvariga: Alla pedagoger på blåbär

 

DOKUMENTATION

Foto, film, intervjuer (mindre frågeställning kring hur de upplever massage stunden) , observationer

 

UTVÄRDERING - UPPFÖLJNING

Arbetet kommer att utvärderas av oss pedagoger på avdelningens reflektionsmöte. Vi kommer också att reflektera och utvärdera tillsammans med barnen i mindre samlingar.

 


Läroplanskopplingar

öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar,

utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,

ges goda förutsättningar att bygga upp varaktiga relationer och känna sig trygga i gruppen,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback