Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gråskala

Skapad 2016-05-23 20:01 i 0 Sjuntorpsskolan Trollhättan
Vi kommer att arbeta med gråskala i blyerts och kol.
Grundskola 6 Biologi

Gråskala och svartvita bilder kan vara både vackert och spännande. Vi ska nu träna på att skapa mjuka och spännande övergångar från mörka toner till ljusa. 

Innehåll

Avsnitt 1

Arbetsgång

Vi börjar med att känna på pennorna och skapa övergångar mellan ljust och mörkt. Med en penna och även en skala med flera pennor. Vi kommer även att se hur det blir när man använder en stompf.

Nästa steg blir att göra ett klot och genom gråskala skapa skuggor och form på klotet.

Det sista steget är att använda det ni lärt er för att göra en bild i gråskala med ett svartvitt fotografi som förebild.

Matriser

Bi
Gråskala

E
C
A
Framställa bilder
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Tekniker, verktyg & material
I arbetet kan du använda dig av teckningsmaterial (blyerts, kol, tusch) på i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan du använda dig av teckningsmaterial (blyerts, kol, tusch) på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan du använda dig av teckningsmaterial (blyerts, kol, tusch) på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck
Formulera & välja handlingsalternativ
Under arbetsprocessen bidrar du till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer du handlingsalternativ som med någon bearbetning leder framåt.
Under arbetsprocessen formulerar och väljer du handlingsalternativ som leder framåt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: