Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä VT 16 - engelska åk 7 - Fairy tale- read and write/ Mwm

Skapad 2016-06-02 11:41 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
Vi arbetar med ett sagoprojekt där vi läser en skriver en saga och.
Grundskola 7 Engelska

SAGOPROJEKT - LÄSNING OCH SKRIVNING

Innehåll

MÅL FÖR ELEV

Målet med detta arbetsområde är att utveckla din läsförståelse. Du kommer också att fortsätta att arbeta med att utveckla din förmåga att kommunicera i tal och skrift. 

INNEHÅLL

Genom att läsa en saga på engelska tränar du dig att läsa och förstå en längre text i en skönlitterär genre. Du får också slutligen skriva en egen saga.

 

 

GENOMFÖRANDE

Under engelsk lektionerna arbetar vi med att läsa och skriva. Du ska välja en saga som du kommer att läsa under lektionstid. sedan skriver du en egen saga.

KURSPLANEMÅL

  •     förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter, 
  •     formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

Matriser

En
Jä VT 16- en åk 7 read and write/ Mwm

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Ny aspekt
Skriva
Du kan uttrycka dig enkelt och begripligt och relativt sammanhängande i olika genrer med ord, fraser och mening. Du svarar kortfattat på frågorna och dina grammatik och stavfel stör inte förståelsen av texten.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan du formulera dig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Du formulerar dig även mestadels med flyt. Du använder av fler bindeord än tex but, so, and för att variera din kommunikation. Du har en väl fungerande grammatik och det uppstår få missförstånd när du uttrycker dig.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan du formulera dig varierat, tydligt och sammanhängande. Du formulerar dig även med flyt. Du använder många andra bindeord än but, so, and för att variera din kommunikation. Du har en mycket väl fungerande grammatik och det uppstår inga missförstånd när du uttrycker dig.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: