Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Min Drömskola

Skapad 2016-06-10 14:16 i Husensjö skola Helsingborg
Projektet innebär att du ska göra en skiss, en skalenlig ritning samt bygga din drömskola. Du ska också redovisa ditt arbete och då använda de begrepp vi pratat om.
Grundskola 4 – 6 Teknik

Projektet kommer att inledas med att vi får besök av personer som på ett eller annat sätt jobbar med utbyggnaden av Husensjö skola. Du kommer att få träffa projektledaren, arkitekten och byggledaren för bygget.

Efter deras besök kommer du tillsammans med några klasskamrater att göra en skiss, skalenlig ritning samt en byggnation av din Drömskola.

Kravet vi ställer är att där ska bedrivas undervisning och att skolan ska vara så stor att ni femmor får plats i den. Utgå ifrån att varje elev behöver 10 kvadratmeter.

 

Innehåll

Avsnitt 1

Uppgifter

  • Begrepp

Matriser

Tk
TEKNIK kunskapskrav åk 6, Kunskapsstaden Helsingborg

Ni i gruppen kommer att bli bedömda utifrån följande förmågor:

E
C
A
Dessutom kan eleven på ett enkelt sätt beskriva och ge exempel på några hållfasta och stabila konstruktioner i vardagen, deras uppbyggnad och de material som används.
Dessutom kan eleven på ett utvecklat sätt beskriva och visa på samband mellan några hållfasta och stabila konstruktioner i vardagen, deras uppbyggnad och de material som används.
Dessutom kan eleven på ett välutvecklat sätt beskriva och visa på samband mellan några hållfasta och stabila konstruktioner i vardagen, deras uppbyggnad och de material som används.
Eleven gör enkla dokumentationer av arbetet med skisser, modeller eller texter där intentionen i arbetet till viss del är synliggjord.
Eleven gör utvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller eller texter där intentionen i arbetet är relativt väl synliggjord.
Eleven gör välutvecklade dokumentationer av arbetet med skisser, modeller eller texter där intentionen i arbetet är väl synliggjord.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: