Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mjellby konstgård 16/8 2016

Skapad 2016-08-10 15:11 i Kattegattgymnasiet Halmstad
Gymnasieskola Svenska
”En bild säger mer än tusen ord”. Visst är det så, men en bild säger aldrig samma sak till alla. Vår personlighet och erfarenheter i livet påverkar vad vi ser i en bild. Koppla nu på alla sinnen medan du vandrar omkring på Mjellby och upplev en resa i tid och rum under 90 minuter. Därefter väljer du en av följande uppgifter.

Innehåll

  • Upphäv gränsen mellan konst och liv. Ta steget in i ett konstverk och upplev det inifrån. Vad ser, hör och känner du?

 

  • Välj ett konstverk som tilltalar dig och ta det som utgångspunkt för ditt skrivande. Vad har hänt, vad händer och/eller vad kommer att hända? Kanske låter du dig inspireras till en kort novell!

 

  • Konstverket berättar… Du bestämmer själv om vad (museibesökarnas reaktion, dess tillkomst, hur det är att vara just konstverk, varför verket ser ut som det gör m.m.)

 

  • Mjellby Konstmuseumen betraktelse. Gå runt och betrakta betraktarna. Hur bär sig egentligen folk åt på ett museum? Iaktta folk och fånga repliker och fäst dina iakttagelser på papper. Eller varför inte låta konstverket kommentera vad betraktarna gör, tänker och talar om framför just det konstverk du valt.

 

  • Bild och dikt. Låt något eller några av verken inspirera dig till en dikt. Använd t ex Erik Lindegrens ”Kosmisk moder” som inspiration. Just den dikten skrevs till Valdemar Lorentzons tavla med samma namn som du kan hitta på muséet.

 

Arbetsgång

 

Vandra runt och låt dig inspireras. Välj konstverk med omsorg.

 

Skriv ett utkast på muséet. Skriv sedan rent på din dator.Ta gärna en bild på konstverket och klistra in detta i dokumentet.

 

Njut en ljuvlig stund i konstens värld och låt dig inspireras.

 

Henrik, Lotta och Pia

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: