Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering HT-16, År 6

Skapad 2016-08-17 11:40 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 4 – 6 Engelska

Innehåll

Planering engelska –ht-16 för år 6

 

Syfte:

Du ska kunna förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter, du ska kunna göra dig förstådd när du pratar och skriver engelska. Du ska kunna använda olika strategier för att förstå och göra dig själv förstådd. Du ska kunna anpassa ditt språk beroende på vem du pratar med eller vem som är mottagare till din text och vilket syfte och i vilket sammanhang du pratar eller skriver i. Du kommer få träna på att reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor i olika sammanhang och delar av världen där engelskan används.

 

Genomförande:

Vi kommer att läsa enkla texter, bland annat från What's Up men även lite svårare texter som vi bland annat hämtar från biblioteket.

Vi kommer lyssna på talad engelska från olika delar av världen. Du kommer även få lyssna på skönlitterära texter på engelska.

Vi kommer även skriva enkla texter av olika slag ( beskrivningar, dialoger, brev). Tala engelska så mycket som möjligt (i par, smågrupper, "bikupa", enskilt och i talkör, sånger osv.)

Du kommer utöka ordförrådet genom att träna in glosor, läsa och skriva texter. Träna på hur språket är uppbyggt (grammatiska regler).

Du kommer att arbeta enskilt, i par, smågrupper och vi kommer se på filmer, leka och läsa olika dialoger.

Du kommer få jobba med olika projekt bland annat om USA där du lär dig mer om landets kultur, miljö och invånare.

Du kommer även få träna på gamla Nationella prov som förberedelse inför de riktiga proven som kommer det här läsåret.

 

Bedömning:

Bedömning för lärande sker kontinuerligt. Att göra misstag är en viktig del i att lära sig ett nytt språk. Bedömning av lärande sker genom olika progress tests kopplade till det vi har läst och jobbat med i What's Up. Du kommer i projektet USA visa att du kan söka och läsa information på engelska från Internet och olika medier. Att du kan skriva texter där du använder engelskan på rätt sätt med stavning och grammatik. Du kommer även få visa att du muntligt kan presentera det du har jobbat med.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: