Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Samhällskunskap åk 5 - De Globala Målen

Skapad 2016-08-18 12:31 i St Mellby skola Alingsås
Arbetsområde om de globala målen kopplade till bild och Lights in Alingsås
Grundskola 5 Samhällskunskap Bild
26/8-23/9 Ett arbetsområde i samhällskunskap och bild om FNs globala mål.

Innehåll

De Globala Målen

 

Vi ska under september arbeta med de Globala Målen för Hållbar Utveckling som Förenta Nationerna  (FN) satte upp 2015. FN sammanfattar själva målen som “17 Globala Mål för att uppnå tre fantastiska saker under de kommande 15 åren.” De fantastiska sakerna är:

 

  • Att utrota extrem fattigdom.
  • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen.
  • Att lösa klimatkrisen.

 

För att målen ska lyckas måste hela världen känna till målen och samarbeta kring dem. Därför kommer vi att under detta arbetsområde bekanta oss med målen och arbeta med dem utifrån samhällskunskapens centrala innehåll. Vi kommer också samarbeta med bilden för att skapa konstinstallationer  som illustrerar ett av målen som ni själva väljer i par. Till detta får ni sammanfatta och förklara era installationer samt dess koppling till det globala målet och vad det globala målet innebär. För att göra kopplingen ska ni skriva en sammanfattning om de globala målen samt en kort text om det målet ni valt att arbeta med. Detta ska vara på 150-200 ord.

 

Era installationer kommer ställas ut på skolan och en omröstning kommer hållas där den installation som bäst, eller på mest intressant vis, illustrerar och förklarar målet får vara med på barnens utställning i gallerian Storken under Lights in Alingsås.

 

/Michael

Uppgifter

  • Slutuppgift - De Globala Målen

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: