Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ansiktsbroderi

Skapad 2016-08-18 14:02 i Sinntorpsskolan 4-9 Mölndals Stad
Fritt broderi
Grundskola 3 – 9 Slöjd

I det här arbetet kommer du att få rita av ditt ansikte och brodera det på ett tyg med valfri färg och stygn. När broderiet är klart får du sy en kudde av ditt arbete med hjälp av ett annat tyg som bakgrund.

Innehåll

Övergripande mål och riktlinjer

Kopplingar till läroplan

  • Gr lgr11
    Skolans mål är att varje elev genom egen ansträngning och delaktighet, utifrån sina förutsättningar, tar ansvar för sitt lärande och för att bidra till en god arbetsmiljö,

Syfte

Kopplingar till läroplan

  • Sl
    Syfte formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker,

Centralt innehåll

Kopplingar till läroplan

  • Sl  1-3
    Slöjdens material, redskap och hantverkstekniker Handverktyg och redskap, hur de benämns och hur de används på ett säkert och ändamålsenligt sätt.

Genomförande

Så här kommer vi att arbeta.

En kort genomgång där du får inspiration hur du kan genomföra ditt arbete. Du får träna på att rita, klippa och kalkera din bild på ett tyg. Du arbetar sedan med ditt broderi och övar dig att trä nål och tråd samt att göra en knut. Du väljer mellan olika stygn, tex. förstygn, efterstygn, stjälkstygn, du kan också hitta på egna stygn. Arbetet avslutas med att du får sy en kudde av ditt broderi, du får använda ett valfritt tyg till baksida. När du syr ihop kudden får du använda symaskin och det kommer du att få hjälp med.

Du planerar och utvärderar ditt arbete i slöjdboken. Ditt projekt avslutas med en kort redovisning i slöjdgruppen samt att ditt arbete ställs ut en vecka i glasskåpet innan det får tas hem.

Lycka till med ditt arbete! 😀

Bedömning

När jag som lärare ser dig arbeta och lyssnar på dig, kommer jag även att resonera med dig kring det du har gjort och det du kan utveckla vidare.Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: