Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Människokroppen, "Maten"

Skapad 2016-08-19 10:42 i Rödsleskolan Oskarshamn
LPP till kapitlet "Maten" i PULS Biologi för åk 7-9.
Grundskola 8 – 9 Biologi
...

Innehåll

Kursplan i ämnet

Syfte:

Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ställa frågor om naturen och människan utifrån egna upplevelser och aktuella händelser. Vidare ska
undervisningen ge eleverna förutsättningar att söka svar på frågor med hjälp av både systematiska undersökningar och olika typer av källor.

Förmågor som tränas:

Under dessa veckors arbetsområde ska du få tillfälle att utveckla din förmåga att

  • använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa
  • använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i naturen och samhället

Arbetssätt och undervisning

Vi kommer att ha lärarledda genomgångar, gruppdiskussioner, redovisningar om olika sjukdomar, se film, ha läxor, arbeta praktiskt med att laborera, titta i mikroskop, söka information via internet m.m.

Visa vad du lärt dig

Enskilda, skriftliga läxförhör som testar grundläggande begrepp. Muntliga små redovisningar och diskussioner kring dessa. Praktiska övningar i halvklass. Skriftligt, enskilt sammanfattande prov.

Tidsram

Vi arbetar med arbetsområdet ca fyra veckor. Läxförhör, redovisningar och diskussioner i ämnet kommer att pågå fortlöpande under denna period.

Ett skriftligt, enskilt prov kommer genomföras i slutet av arbetsområdet.

Bedömning

Du kommer bedömas utifrån Oskarshamns kommuns matris för kunskapskrav för årskurs 9 som baseras på Skolverkets kunskapskrav i Lgr 11.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: