Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Årstider - vårt träd

Skapad 2016-08-23 19:53 i Fria Maria Barnskola Grundskolor
Vi kommer att studera hur naturen ändras under olika årstider. Arbetet kommer att löpa över ett år.
Grundskola F – 3 NO (år 1-3)

Du ska få lära dig om hur naturen ändras under årstiderna och vad det beror på. Vi kommer tillsammans i gruppen välja ut ett träd/område som vi regelbundet kommer att besöka och studera. Du kommer att få prata om vad du ser och gestalta det med hjälp av olika estetiska uttryck. 

Innehåll

Mål

Målet med arbetet är att kunna berätta om hur naturen ändras under olika årstider och kunna göra enkla fältstudier i och om naturen. Du ska också lära dig känna igen några vanliga svenska djur och växter. 

Undervisning

Du kommer att besöka den plats vi valt ut regelbundet för att studera hur naturen ändras under året. Vi kommer att samtala om det vi ser och lär oss samt dokumentera i NO-häftet. Vi kommer att använda naturvetenskapliga begrepp för att beskriva och förklara biologiska samband i naturen. 

Bedömning

Du kommer att bli bedömd löpande utifrån kunskapskraven, dvs huruvida du kan beskriva vad som händer med vårt träd och naturen omkring det under de olika årstiderna. Du kommer bli bedömd både muntligt samt med hjälp av dina dokumentationer. 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: