Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Imperialism och det första världskriget

Skapad 2016-08-29 09:10 i Tunaskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 8 Historia
...

Innehåll

Till dig som elev:

 

Matriser

Hi
Bedömningsaspekter

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Kunskaper
Dina kunskaper och din förståelse om det första världskriget och förmågan att kunna använda historiska begrepp Hur? - Enskild skrivuppgift (ögonvittnesskildring)
  • Hi  C 9
Eleven har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Eleven har goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Eleven har mycket goda kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Resonemang/Samband
Din förmåga att förklara och se samband mellan historiska händelser och samhällsutveckling genom att föra underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av det första världskriget Hur? - Enskild skrivuppgift (ögonvittnesskildring) samt gruppens film och redovisning (komplement)
Eleven visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar, samt om Förintelsen och andra folk­ mord.
Eleven visar det genom att föra utvecklade och relativt välunderbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar, samt om Förintelsen och andra folk­ mord.
Eleven visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar, samt om Förintelsen och andra folk­ mord.
Kunskaper, resonemang och begrepp
Dina kunskaper och din förmåga att resonera kring orsaker och konsekvenser av den industriella revolutionen, ideologier samt imperialism. Din förmåga att använda historiska begrepp Hur? - Prov
Eleven visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor. Eleven använder historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven visar det genom att föra utvecklade och relativt välunderbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor. Eleven använder historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor. Eleverna använder historiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: