Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dadda

Skapad 2016-08-29 13:52 i Pysslingen Förskolor Pärlan Pysslingen
Här skriver ni vilket projekt som arbetas med!
Förskola

Innehåll

Vad jobbar vi med?

Vi jobbar med figurerna Babblarna

Varför jobbar vi med det? Syfte?

Då barnen visat stort intresse för Babblar förra terminen var det ett självklart val av vårt tema denna termin. Vi ser ett intresse för antal, form och begrepp. Vi ser även ett intresse för skapande och rörelse. Barnen behöver utveckla sin språkliga utveckling och sitt sociala samspel. Varje Babblare står för ett ämne i läroplanen. Med det som grund får vi med oss dessa ämnen i vår planerade verksamhet.

Babba - språket

Bobbo - rörelse

Bibbi - matematik

Dadda - natur/teknik

Doddo - känslor/social kompetens/värdegrund

Diddi - skapande

 

Hur kommer vi jobba med det?

Vi introducerar de olika Babblarna.

Vi arbetar med färger, former, begrepp och antal.

Vi skapar, har rörelse och dans tillsammans med Babblarna.

Vi tar med oss Babblarna på våra utedagar.

Hur gick det? Varför blev det så?

Vi har fortsatt vårt arbete med Dadda. Dadda står för naturvetenskap/teknik. Barnen har börjat förstå vad ordet natur betyder. Samt att det är höst när löven byter färg och faller. Barnen har lärt sig att igelkottar gömmer sig i högar av löv samt var råttorna bor i Stadsparken. Barnen har visat stort intresse för Dadda som vi har introducerat för barnen. De har även visat stort intresse för både natur och teknik. Barnen har visat sitt intresse genom att ställa frågor som "vad är det där under stenen?" eller "vad är det?" när vi visade alla löv som fallit från träden. De har även visat stort intresse för djuren vi pratat om pch stött på i Stadsparken. Vi har träffat två hundar Diva och Märta, två råttor och en igenkott. Vi har även sett fåglar och pratat om ekorrar och att de bor i träden. Vi har sett att barnen behöver utveckla sitt språk samt förståelsen av naturen och tekniken. Nu när våren har kommit så lär Dadda vad som händer i naturen med växter och djur. vi utforskar vad händer med träden och växterna i stadsparken. Vi har börjat promenera med barnen och introducerat "Larven" som barnen får hålla i när vi går.  

Hur går vi vidare?

Dadda kommer att fortsätta att följa med oss på våra utedagar och lära barnen mer om naturen i dom olika årstider. Dadda kommer lära oss mer teknik och olika kemiska processer.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: