Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Konsumentekonomi år 9 HT-16

Skapad 2016-08-30 09:05 i Fågelskolans Särskola Lunds för- och grundskolor
Konsumentens roll i samhället. dina rättigheter och skyldigheter som konsument.
Grundskola 9 Hem- och konsumentkunskap

Arbetsområdet konsumentekonomi handlar om din ekonomi och dina rättigheter och skyldigheter som konsument. Hur ska du undvika att bli en missnöjd konsument och vad gör du om det t.ex. är fel på en vara.

Innehåll

Till dig som elev:

Du kommer att få lära dig hur du blir en smart konsument som känner till dina rättigheter och skyldigheter samt hur du kan undvika att hämna i ekonomiskt trubbel.

Till dig som lärare:

Texten i avsnittet LÄRARE är riktad till pedagoger och ska därför innehålla uttryck och termer direkt kopplade till LGR 11

Matriser

Hkk
HKK-Konsumentekonomi

Konsumentens roll i samhället

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Konsekvenser för privatekonomin
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då enkla resonemang med viss koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då utvecklade resonemang med relativt god koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Eleven gör jämförelser mellan olika konsumtionsalternativ och för då välutvecklade resonemang med god koppling till konsekvenser för privatekonomi.
Rättigheter och skyldigheter
Eleven kan beskriva och föra enkla resonemang om grundläggande rättigheter och skyldigheter för konsumenter och ge exempel på hur de används i olika konsumtionssituationer.
Eleven kan beskriva och föra utvecklade resonemang om grundläggande rättigheter och skyldigheter för konsumenter och ge exempel på hur de används i olika konsumtionssituationer.
Eleven kan beskriva och föra välutvecklade resonemang om grundläggande rättigheter och skyldigheter för konsumenter och ge exempel på hur de används i olika konsumtionssituationer
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: