Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

A genius - in spite of all

Skapad 2016-09-02 08:36 i Olandsskolan Östhammar
Grundskola F – 9 Engelska
Vi ska jobba med texten "A genius - in spite of all" i boken s 14-15. Läxa till nästa fredag blir att hålla ett anförande där man berättar om en annan kändis som också har/haft funktionsnedsättning.

Innehåll

fre 2/9

Vi börjar med hörövningen på sid 6-7 sen hoppar vi vidare till sid 14-15 och texten "A genius - in spite of all". Vi läser och diskuterar texten tillsammans. Läxa till fre 9/9 är att skriva om en kändis (sångare, författare, idrottsman) som lyckats göra karriär trots en funktionsnedsättning. Anförandet ska vara på engelska i ca 3 min. Ta reda på fakta om personen: födelsedatum, födelseort, syskon, uppväxtförhållanden mm. Ta också upp vilken typ av funktionsnedsättning personen har/har haft och beskriv vad denna diagnos innebär. Använd ej engelska ord som du ej behärskar. Om du använder svåra ord tänk på att förklara dem för dina kompisar. Använd ej klipp och klistra-funktionen. Ange också vilka källor du använt.

Lämna in ett handskrivet manus på ca 1/2 A4-sida på den presentation du gjort. Vid anförandet vill jag helst att du inte läser innantill. Stödord är OK.

Good luck! / Maria

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: