Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Framtiden

Skapad 2016-09-04 21:05 i Montessoriskolan Fyrkappan Grundskolor
Grundskola 6 Svenska
FAKTA: Aldrig har så många människor på jorden gått i skola som nu. ÅSIKT: Det är viktigt att människor lär sig läsa, skriva, samtala och tänka för att då kan de vara demokratiska medborgare och samarbeta. FAKTA: Jag ska börja i årskurs 6 och få betyg två gånger. ÅSIKT: Jag tycker att det ska bli spännande med betygen, nytt språkval och de nationella proven.

Innehåll

Under fyra veckor kommer du att arbeta med och bli bedömd på uppgifter kring följande kunskapskrav:

Samtala:

  • kunna framföra egna åsikter
  • kunna samtala i en grupp

Skriva

  • kunna skriva olika typer av texter

Läsa

  • kunna använda olika lässtrategier
  • kunna berätta om reflektioner efter sin läsning av faktatexter

 

 

Uppgifter

  • Framtiden v 35-38

Matriser

Sv
Svenska 4-6

E
C
A
Budskap & upplevelse
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett enkelt sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett utvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett välutvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Skriva texter
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat. .
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat.
Du kan skriva olika slags texter med ganska tydligt innehåll. Dina texter är uppbyggda på ett ganska bra sätt och ditt språk är ganska varierat
Skrivregler
Du kan på ett ganska bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Du kan på ett bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Du kan på ett mycket bra sätt använda viktiga regler för hur man skriver, stavar och använder skiljetecken.
Söka, välja ut och sammanställa
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur informationen kan användas.
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur informationen kan användas.
Du kan söka och sätta ihop information från några källor. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur informationen kan användas.
Samtala
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett ganska bra sätt.
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett bra sätt.
Du kan ställa frågor och säga vad du tycker om saker som du känner till så att samtalet fortsätter på ett mycket bra sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: