Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Aktuell samhällsfråga i biologi

Skapad 2016-09-12 09:24 i Östratornskolan Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Biologi
Under hela läsåret kommer du få lära dig om aktuella samhällsfrågor i biologi. En gång under läsåret är DU ansvarig för att redovisa om en aktuell samhällsfråga i biologi, resten av året är det dina klasskamrater som delar med sig till dig.

Innehåll

Syfte

  • använda kunskaper i biologi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet.

Undervisningens innehåll: Vad?

  • Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Undervisningens innehåll: Hur?

  • En gång per läsår under skolår 7-9 kommer eleven redovisa en aktuell samhällsfråga som rör biologi.

Kunskapskrav 7-9

Se matris.

Bedömning

Bedömningen sker vid redovisningstillfället. Återkoppling ges de närmaste lektionerna efteråt vid tillfälle. 

Matriser

Bi
Aktuell samhällsfråga i biologi

E
C
A
Söka information
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Använda information & anpassa framställning
Eleven kan använda informationen på ett i huvudsak fungerande sätt i diskussioner och för att skapa enkla texter och andra framställningar med viss anpassning till syfte och målgrupp.
Eleven kan använda informationen på ett fungerande sätt i diskussioner och för att skapa utvecklade texter och andra framställningar med relativt god anpassning till syfte och målgrupp.
Eleven kan använda informationen på ett väl fungerande sätt i diskussioner och för att skapa välutvecklade texter och andra framställningar med god anpassning till syfte och målgrupp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: