Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bollspel ht -16 årskurs 4-6!

Skapad 2016-09-19 14:27 i Fågelskolan Lunds för- och grundskolor
Mallen är framtagen av en arbetsgrupp i Lund och mallen har provats, utvärderats och reviderats under vt-11. LPP Mall 1 ska ses som ett kvalitetssäkrat förslag och en möjlighet i arbetet med planering utifrån Lgr11.
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Nu ska du få testa på olika bollspel på idrottslektionerna. Samarbete och rent spel lönar sig! Fair play gäller på lektionerna,man måste respektera det domaren säger, även om det är tungt, och vara schysst mot motståndaren. En bra kamp är en ärlig kamp.

Framförallt ska vi ha kul tillsammans!

Innehåll

Till dig som elev:

Nu ska du få testa på olika bollspel på idrottslektionerna.  Samarbete och rent spel lönar sig! Fair play gäller på lektionerna,man måste respektera det domaren säger, även om det är tungt, och vara schysst mot motståndaren. En bra kamp är en ärlig kamp.

Framförallt ska vi ha kul tillsammans!

 

Mål

Du ska delta i en bollek eller spel som ställer krav på anpassning till aktivitet och sammanhang så att din medverkan leder till att leken/spelet når sitt syfte.

Arbetssätt

Olika bollidrotter och spel  inomhus

Redovisningsform

Redovisning blir det genom att på lektionerna visa att du kan delta utifrån de krav som ställs beroende på bolleken eller spelet. Samt att din medverkan leder till att leken/spelet när sitt syfte.

Bedömning

 Bedömning sker kontinuerligt på lektionerna

Matriser

Idh
Bollspel ht -16 årskurs 4-6!

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Teknik och samspel
Du är delaktig och medverkar i viss mån till att leken/spelet når sitt syfte. Du deltar i ett begränsat samspel med andra personer Du har en begränsad teknik i ditt användande av bollen.
Du är delaktig och väljer strategier/metoder som medverkar till att leken/spelet når sitt syfte Du deltar i ett tillfredsställande samspel med andra personer Du har en tillfredställande teknik i ditt användande av bollen.
Du är delaktig i väsentliga spelfaser och väljer effektiva strategier/metoder som i hög grad medverkar till att leken/spelet når sitt syfte. Du deltar i ett utvecklat samspel med andra personer. Du har en utvecklad teknik i ditt användande av bollen.
Deltagande
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Du kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar dina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: