Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dans och rörelse till musik, Åk 8

Skapad 2016-09-30 13:37 i Björkvallsskolan Uppsala
Grundskola 8 Idrott och hälsa
Traditionella och moderna danser och rörelser till musik.

Innehåll

Dans och rörelse till musik år 8

Mål

Du ska utveckla en allsidig rörelseförmåga och en god kroppsuppfattning och en tilltro till din egen fysiska förmåga. Du ska utveckla din takt- och rytmkänsla, din koordinationsförmåga och din förmåga till rörelseutslag i olika typer av danser. Du ska få förståelse för dansens betydelse i olika sociala sammanhang, att dans kan vara en motionsform med hälsovinster och/eller ett sätt att uttrycka sig kreativt.

Bedömning

 

 

E

C

A

Anpassa rörelser till musik

I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.

I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.

I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.

 

Till viss del – du deltar aktivt i de olika danserna på idrottslektionerna.

 

Relativt väl – du deltar aktivt i de olika danserna på idrottslektionerna. Du anpassar dina rörelser till musiken relativt väl. Det betyder att du visar att du kan hålla takten till musiken, visar att du har känsla för rytm och funktionell koordination.

 

Väl – du deltar aktivt i de olika danserna på idrottslektionerna. Du anpassar dina rörelser till musiken väl. Det betyder att du visar att du kan hålla takten till musiken, visar att du har en god känsla för rytm och en väl utvecklad koordination.

Undervisningen

Du kommer dansa traditionella danser, som jenka. Du kommer att dansa grupp- och ringdanser, t ex amerikansk polka och O´susanna, såväl som pardanser som vals och bugg, pga Corona kommer vi lägga tid på Linedance och egna dansprojekt. Du kommer att få dansa färdiga koreografier till modern musik med hjälp av danspedagog och digitala hjälpmedel.

Du kommer att få utveckla din rytm- och taktkänsla och din koordination genom att i grupp träna på samt visa upp en färdig koreografi. Din grupp kommer få välja mellan tre olika koreografier.  

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: