Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering av engelska år 3.

Skapad 2016-10-05 20:49 i Toråsskolan F-3 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Engelska åk 3 i 3A, läsåret 2014/2015.
Grundskola 3 Engelska

Innehåll

Syfte ur Lgr 11

Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för språk och förmedla nyttan av språkkunskaper. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla en allsidig kommunikativ förmåga. Denna förmåga innebär att förstå talad och skriven engelska, att kunna formulera sig och samspela med andra i tal och skrift .

Våra mål i år 3

Målen är att du:

– Förstår enkla instruktioner, vanliga ord, fraser och meningar. – Berättar något om dig själv, din familj, dina intressen mm. - Läser och översätter enkla ord, fraser och meningar. – Sjunger med i enkla sånger. – Följer med i handlingen i enkla filmer t.ex. The Game och "English kids zone."

Så här arbetar vi

Vi tränar på att våga prata/uttala enkla ord och fraser. Vi tränar på att säga, förstå och svara på enkla fraser såsom "Where do you live?" "This is my mother. She is called Anna."  Repetera aktuella områden ur materialet Happy som innehåller bland annat lyssningsövningar enkla textövningar sånger och ramsor. Här arbetar vi både enskilt och i par/grupp i arbetsboken.

Så här visar du vad du lärt dig

Genom att du följer med i det vi tränar, visar förståelse samt att du visar nyfikenhet och lust att prova att använda det engelska språket.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: