Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

utvärdering

Skapad 2016-10-17 10:24 i Backatorpets förskola Halmstad
Förskola
vad har vi gjort? vad tyckte barnen? hur går vi vidare? vad har vi sett för lärande?

Innehåll

Utvärdering av v 40 och 41.

Samlingar namnkorten använder vi alla på olika sätt.

enisa sätter kort där barnen ska sitta

Lena: måste ha ordning på vilka sånger jag ska ha. En annan pedagog gör rörelser o jag säger till barnen att titta på den. Annars bra.

marianne : bra rörelsesånger, mycket mer rörelsesånger och hopp.

enisa: matematiksaga, former, sagor/språk. Motsatsord. 

Bittan: namnkort, sagor. 

Skogen

vi tog med former som vi lade ut o barnen fick samla ihop. Barnen tyckte det var väldigt roligt, de fick fortsätta lite till efteråt. Fungerade bra även med fallskärmen, barnen tycker att det är spännande.

Målade ,ed kulor, låda med färg där barnen själva väljer färger. Roligt vi såg intresse att rulla kulorna, de kunde hantera det själv.

limmade lite med löv, några satt och jobbade med löv. Satt länge glitter lim och löv

de har börjat få ta ner madrassen och de får hoppa lite. Roligt men det kan bli högljutt och vi behöver hålla vid där och vägleda. 

Vi hade brandövning, det blev ett misstag så det blev fördröjt men vi har tränat vart vi ska springa så barnen visste vart de skulle. 

vad tyckte barnen/lärde sig barnen?

vi fick syn på ett intresse hos barnen, vi känner att vi vill fortsätta ta tag i deras nyfikenhet. i skogen tyckte dom att det var roligt att hämta former det vill vi göra igen.

samlingarna börjar dom känna sig trygga med, det gör att de kan släppa på sin osäkerhet om vad som kommer att hända och i stället lära sig rörelser, mattesaga m.m

 

vad vill vi utveckla?

vi pratar om det huruvida vi ska ha färre barn på samlingen, några kan gå ut tidigare ev, vi känner samtidigt att mycket av detta händer spontant att man sätter sig med några få barn.

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: